De Vectorworks Ontwerpprijs voor studenten
De Vectorworks Ontwerpprijs wil jongeren over de hele wereld helpen hun ontwerpvisie en -vaardigheden te ontwikkelen. Studenten in ontwerpgerichte opleidingen kunnen hun beste project indienen, en maken zo kans om tot 10.000 dollar (meer dan 7.000 euro) te winnen.

Vectorworks Ontwerpprijs voor studenten

De Vectorworks Ontwerpprijs is een initiatief van producent Nemetschek Vectorworks, Inc. in samenwerking met Design Express, de verdeler van Vectorworks in de Benelux. "Studenten zijn de toekomst, en deze prijs is bedoeld om hen op weg te helpen naar een boeiende ontwerpcarrière", verduidelijkt Stewart Rom, hoofd van Marketing bij Nemetschek Vectorworks. "Met de Vectorworks Ontwerpprijs willen we jonge creatievelingen inspireren, hen de financiële ademruimte geven om bij te leren en de middelen om hun ideeën te realiseren."

De Ontwerpprijs verloopt in twee fasen: regionaal en internationaal.

Regionaal

Studenten kunnen zich hier tot 30 juli 2014 inschrijven voor de Vectorworks Ontwerpprijs in de Benelux. Enige voorwaarde is dat de studenten een ontwerpgerichte opleiding volgen, maar het maakt niet uit met welke ontwerpsoftware ze werken.

Inschrijven voor de Vectorworks Ontwerpprijs

Een professionele jury beoordeelt alle projecten en kiest in elke categorie - architectuur, interieur en exterieur - een winnaar. Deze drie laureaten ontvangen elk 3.000 dollar (ongeveer 2.200 euro), bedoeld voor de financiering van hun verdere ontwerpopleiding. Daarnaast maken ook gratis ontwerpsoftware voor hun computerlokaal op school en bijkomende online of persoonlijke training voor hun faculteit en medestudenten deel uit van het prijzenpakket. De winnaars worden op 30 augustus bekendgemaakt.

Internationaal

Uit alle winnaars wereldwijd wordt vervolgens het beste project beloond met de Richard Diehl Ontwerpprijs, vernoemd naar de oprichter en voorzitter van Nemetschek Vectorworks. Die laureaat wordt op 10 september voorgesteld en wint een bijkomende prijs van 7.000 dollar (ongeveer 5.000 euro).

"Richard is onvermoeibaar in zijn inzet om ontwerpers te inspireren. Daarom richtte hij Vectorworks op: hij wou artiesten de juiste tools bieden om hun visie te concretiseren. Een Ontwerpprijs in zijn naam is dan ook een mooie erkenning van die missie", zegt Lucas Vandersanden, zaakvoerder van Design Express. "We kijken er alvast naar uit om te zien wat de ontwerpers van morgen voor ons in petto hebben."

Dat de ontwerpwedstrijden van Vectorworks mooie kansen bieden voor studenten, kan de Nederlandse Maryn Hekker bevestigen. Zij was vorig jaar pas afgestudeerd als ruimtelijk ontwerpster aan de Willem de Kooning Academie toen ze met haar afstudeerproject de Vectorworks-wedstrijd 'Your World Reimagined' won.

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660