Aanmoedigingsprijs voor studenten
De laureaten van de Vectorworks Ontwerpprijs zijn bekend. Brecht, Isabelle, Frédérique en Yleni mogen binnenkort hun prijzen in ontvangst nemen. Maar er is meer...

We ontdekten dit jaar heel wat knappe ontwerpen bij de inzendingen voor de Vectorworks Ontwerpprijs. Onze jury van professionals uit architectuur, interieur en exterieur had de aartsmoeilijke taak om uit dit aanbod van toekomstige top-ontwerpers slechts drie winnende projecten te filteren. In twee categorieën, architectuur en interieur, was het verschil tussen de eerste en de tweede plaats zo klein, dat we het onrechtvaardig vonden dat de runners-up met lege handen zouden achterblijven.

Daarom besliste het Design Express-team om eenmalig een bijkomende prijs te verbinden aan de Vectorworks Ontwerpprijs voor studenten: de Design Express Aanmoedigingsprijs.

Architectuur

Ontwerp Maaike Cauwels

De Aanmoedigingsprijs in de categorie architectuur gaat naar Maaike Cauwels van de KU Leuven omwille van de manier waarop haar Bolzano-project zich op verschillende schalen integreert in de site, alsof het voortvloeit uit de context. Een mooie illustratie van het 'genius loci'.

Ontwerp Maaike Cauwels

Bekijk haar inzending hier.

Interieur

De tweede Aanmoedigingsprijs wordt in de categorie interieur toegekend aan Gijs Coolen van Thomas More in België. Zijn 'Wonen met trappen' valt op door de hoge realiteitsgraad, zowel in de 3D-visualisaties van uitzonderlijk kwaliteit, als in de technische detaillering van het ontwerp.

Ontwerp Gijs Coolen

Bekijk het ontwerp hier.

Aanmoedigingsprijs

De studenten krijgen elk 1.000 euro van Design Express, ter ondersteuning van hun verdere ontwerpstudies. En we vertellen jullie binnenkort natuurlijk alles over hun project, inspiratie en toekomstplannen in een artikel op deze website.

Ontwerp Gijs Coolen

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660