Vectorworks sponsort eerste YTAA
The Young Talent Architecture Award (YTAA), georganiseerd door de Fundació Mies van der Rohe, geldt als een uitbreiding van de EU prijs voor hedendaagse architectuur - Mies van der Rohe. Deze zal voor het eerst uitgereikt worden in 2016 en dit ter ondersteuning van het talent van recent afgestudeerde Architecten, Stedenbouwkundigen en Landschapsarchitecten. Wetende dat zij diegenen zijn die onze omgeving in de toekomst vorm zullen geven, werkt Vectorworks hier graag aan mee.

Het was aan de onderwijsinstellingen om intern enkele afstudeerprojecten te nomineren van het voorbije academisch jaar, dewelke dan zullen deelnemen aan de YTAA. Inschrijvingen liepen tot en met 29 juli en klokten af op 75 ingeschreven scholen. Uit België kunnen we zowel de Faculteit Ingenieurswetenschappen als de Faculteit Architectuur van de KU Leuven noteren, aangevuld door de Faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt. De Nederlandse hoop is volledig gericht op de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Verder zien we in de grote lijst ingeschrevenen ook de Faculteiten Architectuur van zowel de Technische Universiteit Krakau als de Technische Universiteit Wroclaw opduiken - uitstekend voer voor onze collega's in Polen.

Ten laatste op 31 augustus dienen de genomineerde designs ingeleverd te worden. Een internationale jury zal zich hieromtrent dan beraadslagen en een shortlist publiceren op 16 september. Verder in oktober zullen dan de uiteindelijke drie winnaars worden bekendgemaakt. Deze zullen worden ondersteund in het opzetten van een netwerk bestaande uit architecten die betrokken zijn bij de EU Mies Award. Voorts krijgen ze ook een geldelijke prijs van € 5.000, een profiel op World Architects, een Vectorworks-licentie en een diploma.

Verdere informatie omtrent het verloop van dit nieuw initiatief zal je steeds op onze webstek kunnen vinden.

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660