Build Earth Live Hyperloop-winnaars bekend gemaakt
Vorige maand stroopten enkele designteams hun mouwen op voor een race tegen de klok tijdens de Build Earth Live Hyperloop-competitie waarbij ze 48 uur kregen om hun BIM- en designskills te tonen.

Deze jaarlijkse wedstrijd, georganiseerd door Asite, wil de aandacht trekken op het werken via de cloud, alsook op internationale interoperabiliteit en hoe nieuwe technologieën kunnen bijdragen aan de revolutionarisering in de bouw. Met 65 teams bestaande uit 250 ontwerpers uit 29 landen werd dit jaar de focus gelegd op het ontwerpen van terminus stations tussen Dubai en Fujairah. Het doel was om de reistijd tussen de twee steden te verminderen tot minder dan 10 minuten en dit aan 10 procent van de kosten van de conventionele hogesnelheidstreinen. De teams werden extra gestimuleerd door het feit dat de regering van de Verenigde Arabische Emiraten zou overwegen om weldegelijk over te gaan tot de bouw van één van de Hyperloop-ontwerpen.

Eigendom van BuildEarthLive.com

De uiteindelijke prijsuitreiking vond plaats in Dubai, waar twee vertegenwoordigers van elk van de zeven finalisten hun ontwerp voorlegden aan zowel een jurypanel als een live publiek. Als hoofdsponsor van het evenement wllen wij graag de winnende teams feliciteren!

"Wij zijn ontzettend vereerd om een BIM-competitie met een echte multidisciplinaire aanpak te sponsoren.", aldus Directeur Product Marketing bij Vectorworks Jeremy Powell. "De Build Earth Live Hyperloop-competitie bracht ook dit jaar fantastische resultaten voort die bewijzen wat er allemaal mogelijk is als goede ontwerpteams ondersteund worden door fantastische softwareprogramma's in een openBIM-workflow."

Build Earth Live erkende de inzet van meerdere teams. Hieronder de belangrijkste winnaars.

  • Hoofdprijs: Mobius
  • Beste Multi-Disciplinaire BIM-gebruik en Interoperabiliteit: BIM Unlimited
  • Duurzaamheid- en maakbaarheidsprijs: BIM Fusion
  • Beste gebruik van BIM voor het ontwerp: rLoop
  • Innovatieaward: Hyper Poland's BIM
  • De volledige lijst van winnaars kan je hier vinden.

Winnend ontwerp van BIM Unlimited

Tony Ryan (CEO Asite): "De Build Eart Live Hyperloop-competitie heeft alle verwachtingen ingelost. We verkregen enorm veel internationale aandacht en teaminschrijvingen vanuit elke windstreek. Met dank aan Zijne Excellentie Saif Al Aleeli, CEO van Dubai Future Foundation, die deze achtste editie ondersteunde. De resultaten spreken voor zich!"

Meer informatie over de voordelen van openBIM-samenwerkingen vind je hier.

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660