GROENE PROJECTEN MET VECTORWORKS

Steeds vaker willen bouwheren meer dan enkel een mooi ontwerp - ze willen ook dat hun gebouw energie-efficiënt is en zo veel mogelijk gebruik maakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen. Dat beide eisen elkaar niet uitsluiten, blijkt duidelijk uit de volgende Vectorworks-referentieprojecten - een kleine selectie uit een gigantisch wereldwijd aanbod.Van een groen multifunctioneel gebouw in Sydney, tot een New Yorks metrostation met zonnepanelen.

 

BIM voor stedenbouw en landschap - Lezing

Op de Dag van de Openbare Ruimte bundelen het advies- en ontwerpbureau IMOSS en Design Express hun kennis tot een toekomstgerichte lezing voor stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. De opname van 'BIM voor stedenbouw en landschap: de brug tussen ontwerp en data' is nu online beschikbaar. Verder lezen »

Daktuinen in New York

In de stadsjungle van New York City verwacht je niet meteen ontwerpers met een passie voor opwindende landschappen. Maar Town and Gardens, Ltd. vaart graag tegen de stroom in. Verder lezen »

BUUR: Bureau voor urbanisme

BUUR is gevestigd in een voormalige brouwerij aan de Leuvense Vaartkom. Een indrukwekkend renovatieproject met een monumentale inkomhal, in een stadsdeel dat het bureau vroeger zelf onder handen nam. Want BUUR - kort voor 'Bureau voor Urbanisme' - is gespecialiseerd in stedenbouw. Verder lezen »

Vectorworks 2016: Energos

Het aantal passiefprojecten dat met Vectorworks getekend wordt, is niet meer te tellen. Verder lezen »

Brutopia: een Brussels droomproject

De participatieve groepswoning Brutopia bewijst dat ecologisch en betaalbaar wonen mogelijk is, én tegelijkertijd prijzen kan winnen. Verder lezen »

SUEP.: Organische architectuur in Japan

Yoko Suemitsu richtte in 2004 SUEP. op, een ontwerpbureau met een focus op "organische architectuur die via design en techniek een evenwicht zoekt met haar omgeving". Gedreven door dezelfde passies vervoegde haar man Hirokazu Suemitsu enkele jaren later het bedrijf. Verder lezen »

Eerste passiefhuis-museum ter wereld

Op 9 maart opende het Kunstmuseum Ravensburg de deuren. Dit is het eerste museum ter wereld dat gecertificeerd is als passiefhuis. Verder lezen »

Passief wooncomplex door Pierre Blondel Architectes

Een wooncomplex met 79 passieve wooneenheden: dat was de opdracht voor Pierre Blondel Architectes. Het complex is een onderdeel van het Bruyn-project met 350 units in Neder-Over-Heembeek. Verder lezen »

Verdickt en Verdickt: van ruine tot icoon

Aan de rand van het Antwerpse park Spoor Noord is de renovatie begonnen van de vervallen WDT-loodsen. Carl en Nico Verdickt hebben een sport- en evenementenhal ontworpen die 's avonds transformeert in een gloeiende lampion. Verder lezen »

Duurzaamheid loont voor TU Darmstadt

Op basis van het ontwerp van de Stuttgartse Koche Architekten werd in 2004 een duurzame nieuwbouw voor de TU Darmstadt gerealiseerd, die in Januari 2009 bekroond werd met het Deutsche Gütesiegel Nachhaltiges Bauen. Verder lezen »

ArtMen bouwt passiefhuis in Kalmthout

Het Antwerpse ontwerpbureau Art-Men is niet aan hun ecologische proefstuk toe. In dit project van 190 m2 met een terras van 100 m2 en een zwemvijver bewijst Gert Willemen dat passiefbouwen niet synoniem hoeft te zijn met lemen hutten. Verder lezen »

Goedefroo+Goedefroo wint IPB Challenge 2010

Op de E17 tussen Gent en Kortrijk kan je er niet omheen: de iconische kantoren van Callens & EMK. Het West-Vlaamse Goedefroo+Goedefroo won met dit project de IPB Challenge 2010. Verder lezen »

Eco-campus inTokyo, Japan

Energiezuinig bouwen gecombineerd met zorgvuldig aangelegde groene ruimtes maken van de Sagamihara campus van de Aoyama Gakuin University bij Tokyo een echte Eco-Campus. Verder lezen »

Eco-gebouw voor botanische tuin

De architecten van Kennedy Associates kregen een zeer duidelijke opdracht: ze moesten de benchmark ontwerpen voor alle toekomstige gebouwen op het terrein van de botanische tuinen in Sidney, Australië. Verder lezen »

Ecologische campus in Winnipeg, Canada

Voor de lokale Red River Collega Campus ontwierpen Corbett Architects uit Winnipeg, Canada, een duurzaam concept voor een nieuw educatief centrum op een brownfield-site. Verder lezen »

Metro New York gaat groen

Voor het grootste bovengrondse metrostation in New York City heeft Brooklyn's Kiss + Cathcart architects een innovatief panelensysteeem ontworpen van semi-transparante fotovoltaïsche cellen. Verder lezen »

WVTTK architecten: van Gekko tot casco

WVTTK Architecten uit Eindhoven tekende met de Breathing Space voor een ambitieus ontwerp waarin Cradle-to-Cradle en Slimbouwen samenvloeien. Verder lezen »

Henk van Aelst: architectuur voor een betere wereld

Henk Van Aelst is een architect met een missie: de wereld beter maken door 100 procent in te zetten op duurzaamheid. In deze casestudy licht hij vier duurzame en ecovriendelijke projecten toe Verder lezen »

Passiefwoningencomplex van Seutin Architectes

Eind vorig jaar leverden de Vectorworksgebruikers Seutin Architectes de residentie "Bois de Coquelet" op. Dit ontwerp voor 28 passiefhuizen vlakbij Bouge werd genomineerd voor de Belgische Prijs voor Architectuur en Energie 2011. Verder lezen »

Eerste passiefschool in Nederlandstalig onderwijs België

In Etterbeek (Brussel) is de eerste passiefschool in gebruik genomen van een proefproject waarvoor de Vlaamse regering in 2007 het licht op groen zette. Verder lezen »

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660