Het voordeel van Parasolid

Powered by Parasolid

Parasolid is hoogstaande technologie uit de lucht- en ruimtevaartindustrie en is de meest stabiele 3D-kernel die er bestaat. In Vectorworks garandeert ze een zeer hoge precisie en snelheid en een even grote betrouwbaarheid. De Parasolid-berekeningen zijn 64-bits en gebruiken alle beschikbare processorkernen. Dankzij Parasolid combineer je Solid Modeling moeiteloos met NURBS-gebaseerde Surface Modelling. In de praktijk vertaalt zich dit bijvoorbeeld in het kunnen boetseren van organisch gevormde muuroppervlakken, het moeiteloos uitsnijden van elke mogelijke 3D-raamopening of het aansluiten van een dakvlak op een organisch gevormde wand. Met Parasolid neemt Vectorworks het voortouw in de bouwindustrie en laat het andere programma’s met verouderde 3D-technologie ver achter zich.

Dimensional Constraint Manager

Vectorworks gebruikt de Dimensional Constraint Manager van Siemens PLM Software. Deze technologie maakt complexe verbanden tussen delen van het gebouwmodel niet alleen mogelijk, maar ook betrouwbaar. Verplaats je bijvoorbeeld een muur, dan volgt de rand van de vloerplaat of de hoek van de trap. Wijzig je het maatgetal van een maatlijn, dan wordt de eraan gekoppelde tekening mee aangepast.

NURBS voor organische vormen

Vectorworks is een van de weinige BIM-programma’s waarin je rechtstreeks organische vormen kan modelleren. Dit wordt mogelijk gemaakt door NURBS, een technologie met zijn wortels in de luchtvaartsector. Je maakt er elke denkbare organische 3D-vorm mee. Door er IFC-gegevens aan te koppelen, integreer je die vormen naadloos in het gebouwmodel. Voor krachtig én gebruiksvriendelijk 3D heb je dus geen andere software meer nodig.

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660