Bestanden bewaren op server geeft problemen.

Vanuit Vectorworks merken we dat veel Apple-computers wel eens problemen hebben met het rechtstreeks bewaren op een server.
Dit probleem kan te wijten zijn aan problemen met het SMB-protocol van de server. Je vindt meer informatie op volgende link.

naar boven

Mijn Vectorworks start sinds 03/12/2015 niet meer op!

Avast heeft op 03/12/2015 een update uitgevoerd op Windows. Met deze update wordt Vectorworks helaas geblokkeerd. Door onderstaande stappen te volgen kan je dit verhelpen:

• Open het Avast-programma.
  • Ga naar de Instellingen die je links onderaan kan terugvinden.
  • Open het tabblad 'Uitsluitingen'.
  • Selecteer je Vectorworks-map, terug te vinden in de programmamap.
  • Klik op 'Toevoegen' en vervolgens op 'OK'.
  • Sluit het Avast-programma en start je Vectorworks terug op.

naar boven

Werkt Vectorworks op Windows 10?

Microsoft heeft officieel het nieuwe Windows 10 operating system uitgebracht.
Vanaf Vectorworks 2015 SP5 en Vectorworks 2016 SP2 ondersteunen wij Vectorworks op Windows 10.

naar boven

Ik heb het nieuwe OSX Yosemite geïnstalleerd en nu kan Vectorworks mijn dongel niet meer terugvinden.

Wij zijn momenteel nog volop bezig met alle compatibiliteitstesten. Van zodra deze afgerond zijn, worden onze bevindingen op deze site geplaatst. In tussentijd raden wij aan om te wachten met de installatie van het nieuwe OSX van Mac.

Ben je in al je enthousiasme toch al overgeschakeld, dan kan je best deze dongeldrivers installeren om je Vectorworks op te starten.

Voor alle andere potentiële problemen hebben wij nog geen oplossing, omdat we zelf nog in de testfase zitten. Hou deze site in de gaten voor up-to-date informatie.

naar boven

Vectorworks start niet op mijn HP-computer met Windows 7.

Sommige programma's kunnen ervoor zorgen dat Vectorworks geblokkeerd wordt. Verwijder onderstaande programma’s als die op je computer aanwezig zijn en herstart je computer:

• HP Device Access Manager
  • HP File Sanitizer
  • HP Trust Circles
  • Theft Recovery
  • HP Drive Encryption
  • HP Client Security

naar boven

Welke hardware werd door Nemetschek Vectorworks getest?

Nemetschek Vectorworks test voortdurend de prestatie van specifieke hardware in combinatie met Vectorworks. Je vindt hier een lijst van deze getestte software. Meer informatie over de testprocedure en de bijhorende evaluaties lees je op de FAQ-pagina.

Let op: wordt jouw materiaal niet weergegeven in de lijst van getestte hardware, dan betekent dat niet dat je hardware niet compatibel is met Vectorworks. Het wijst er enkel op dat jouw hardware (nog) niet getest werd door Nemetschek Vectorworks in het kader van deze testprocedure. Zorg ervoor dat je hardware voldoet aan de systeemvereisten van Vectorworks, en je software zal normaal functioneren.

naar boven

Als ik dubbelklik op een tekening, krijg ik de melding "Support Library kan niet worden ingelezen".

De tekeningen van Vectorworks kunnen hun snelkoppeling niet meer vinden.

Je kan dit probleem oplossen door de app 'Vectorworks 2014' te verwijderen in de map 'Application/Vectorworks 2014/_OldFiles'.

naar boven

Bij de installatie van Vectorworks 2014 op Mac krijg ik de foutmelding 'Installeer Vectorworks 2014 is beschadigd en kan niet worden geopend. U dient de schijfkopie te verwijderen'.

Wanneer je deze foutmelding krijgt, moet je de beveiligingsinstellingen van je Mac aanpassen. Volg onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

• Klik op het Apple-icoon links bovenaan.
  • Kies voor 'Systeemvoorkeuren'.
  • Ga naar 'Beveiliging en privacy'.
  • In het tabblad 'Algemeen' ga je naar 'Sta programma's toe die zijn gedownload vanuit:' en kies je voor de optie 'Elke willekeurige bron'. Staat deze optie in het grijs en kan je hem niet selecteren, ontgrendel de instelling dan door op het slotje links onderaan te klikken en het wachtwoord van je computer in te geven.
  • Ga naar de installer van Vectorworks 2014 en installeer je Vectorworks.

naar boven

Ik zie enkel zwarte vlakken in mijn hulpbronnenpallet.

Dit probleem doet zich voor na een update van iTunes op Windows. Op dat moment zal er immers ook een update van QuickTime gebeuren. Volg onderstaande stappen om het probleem op te lossen:

• Sluit Vectorworks af.
  • Kies in je configuratiescherm voor de optie 'programma's'.
  • Verwijder de programma's 'Apple Application Support' en 'QuickTime'.
  • Download en installer QuickTime voor Windows opnieuw.

naar boven

Werkt Vectorworks op een computer met Microsoft Office 2013?

Vectorworks is compatibel met Office 2013 vanaf Vectorworks 2013 SP2.

Open je de eerste keer Vectorworks 2013 op Office 2013, ga dan naar de eigenschappen van het programma Vectorworks. Pas de compatibiliteit aan naar 'Windows XP SP3'.

naar boven

Ik krijg bij de installatie op mijn nieuwe computer de foutmelding 'PowerPC wordt niet ondersteund'.

Bij de installatie van Vectorworks is er een probleem opgetreden tijdens het lezen van de installers. Schakel over naar de alternatieve installatieprocedure:

Ik heb Vectorworks 2011 op een Mac OS 10.7

• Ga terug naar de hoofdmap die je hebt gedownload.
  • Open de map 'NL'.
  • Open de map 'Data'.
  • Dubbelkik op 'Main 2011NL.app'.
  • De installatie wordt nu opgestart.
  • Volg de verder aangegeven stappen.

Ik heb Vectorworks 2011/2012 op een Mac OS 10.8

Dongeldrivers
  • Ga naar de downloadsectie op de Vectorworks-website.
  • Download en installeer de dongeldrivers 'Mac OS 10.4 en recenter'.
Installatie Vectorworks
  • Ga naar de Vectorworks-website.
  • Geef je klantnummer en serienummer in. Deze nummers vind je op je registratiekaart.
  • Op de geopende pagina verschijnen links naar de bestanden die je kan downloaden.
  • Gebruik je een van deze Vectorworks-configuraties?
  • Architectuur & Interieur / Architecture & Intérieur / Architecture
  • Tuin & Landschap / Jardin & Paysage / Landmark
  • Spotlight
  • Studio / Designer
  • Download en installeer dan eerst het bestand 'Fundamentals' (ongeacht de taal van je software).
  • Open het gedownloade bestand en volg de instructies op het scherm.

naar boven

Op mijn nieuwe computer kan ik Vectorworks niet installeren.

• Controleer bij de systeemvereisten of je Vectorworks compatibel is met je computer.
  • Sommige virusscanners blokkeren Vectorworks. Verwijder je antivirusprogramma van je computer en probeer de installatie opnieuw. Lost dit je probleem niet op, dan kan je je virusscanner herinstalleren.
  • Op sommige Mac-computers staan de rechten niet juist ingesteld. Ga naar je systeemvoorkeuren en kies 'Beveiliging'. Zorg ervoor dat je alle programma’s kan installeren en niet enkel de programma’s afkomstig van Apple.

naar boven

Na installatie krijg ik de melding 'Er werd geen Vectorworks teruggevonden'.

Bij het installeren van Vectorworks moet je de optie 'standaard' steeds aanvinken.'Standaard' kan je beschouwen als het Vectorworks-programma zelf.

Alles wat terug te vinden is onder 'Architectuur & Interieur', 'Tuin & Landschap' of 'Spotlight', zijn aanvullende gereedschappen, commando’s en bibliotheken die je Vectorworks zullen verbreden.

naar boven

Ik heb nu een Windows-computer. Zijn er gevolgen als ik overstap naar Apple?

Vectorworks kan je zowel op Mac als op Windows installeren en gebruiken. Enkele sneltoetsen kunnen veranderen, maar verder is er weinig tot geen verschil.

Kijk wel even de systeemvereisten na om zeker te zijn dat jouw Vectorworks op die bepaalde Mac- of Windows-computer kan worden geïnstalleerd.