Vectorworks  systeemvereisten

Hieronder vind je de systeemvereisten voor Vectorworks 2018, Vectorworks 2017 en Vectorworks 2016.

Wil je een oudere versie van Vectorworks combineren met een nieuwer besturingssysteem, raadpleeg dan de compatibiliteitslijst.

Is je computer ouder dan 3 jaar? Contacteer Design Express om te achterhalen of je computer nog geschikt is voor de nieuwste Vectorworks.

Opgelet! Ons supportteam probeert elke vraag deskundig op te lossen, maar kan enkel volwaardige support garanderen voor de drie meest recente Vectorworks-versies.

Vectorworks 2018*
besturingssysteem macOS 10.10
macOS 10.11
macOS 10.12
macOS 10.13 (vanaf SP2)
Windows 7 SP1 (64-bit)
Windows 8 (64-bit)
Windows 8.1 (64-bit)
Windows 10 (64-bit)
of recenter
Type gebruiker* Basisgebruik Modaal gebruik High-end gebruik
processor 64-bit Intel Core i5 (of AMD-equivalent) of beter 64-bit Intel Core i5 (of AMD-equivalent) van 2GHz of beter 64-bit Intel Core i7 (of AMD-equivalent) van 3GHz of beter
RAM 4GB of meer 8GB-16GB of meer 16GB-32GB of meer
grafische kaart*** OpenGL 2.1 compatibel met 1GB VRAM of meer Dedicated OpenGL 2.1 compatibel met 2GB-4GB VRAM of meer Dedicated OpenGL 2.1 compatibel met 4GB VRAM of meer

Vision vereist een dedicated grafische kaart die maximaal 3 jaar geleden op de markt gebracht werd.
beeldresolutie 1440x900 of beter 1920x1080 of beter 1920x1080 of beter
harde schijf 10GB vrij voor installatie, 30GB of meer voor volledige installatie incl. alle bibliotheken 10GB vrij voor installatie, 30GB of meer voor volledige installatie incl. alle bibliotheken. Installatie via flash storage (SSD) wordt aanbevolen. 10GB vrij voor installatie, 30GB of meer voor volledige installatie incl. alle bibliotheken. Installatie via flash storage (SSD) wordt aanbevolen.
internetverbinding Noodzakelijk Noodzakelijk Noodzakelijk

*Meer details over de systeemvereisten vind je hier. Vragen? Contacteer Design Express voor advies.
**Type gebruiker:
- Basisgebruiker: Kleine projecten/modellen zonder details.
- Modale gebruiker: Modale projecten met een gemiddeld detailniveau (vb. kleinschalige residentiële of commerciële projecten)
- High-end gebruiker: Grote projecten, erg gedetailleerde modellen/plannen, complexe renderings (vb. BIM-projecten, grote evenementen, uitgebreide commerciële sites, GIS, high-end landschapsontwerp, fotorealistische rendering)
Voor een bevredigende gebruikerservaring worden types 'modaal' of 'high-end' aangerade. Contacteer Design Express voor advies op jouw maat.

***Geïntegreerde grafische kaarten als Intel Iris Pro / Iris Plus (of beter) volstaan voor eenvoudige tekeningen. Aparte grafische kaarten hebben altijd de voorkeur.

Intel Graphics HD en Intel Iris worden niet ondersteund.

Vectorworks 2017 Mac Windows
besturingssysteem macOS 10.10
macOS 10.11
macOS 10.12
macOS 10.13 (vanaf SP5)
Windows 7 SP1 (64-bit)
Windows 8 (64-bit)
Windows 8.1 (64-bit)
Windows 10 (64-bit)
of recenter
processor 64-bit Intel Core i5 (of AMD equivalent) of beter
RAM Minimaal:
4 GB

Optimaal:
8 GB of meer (zeker voor grote bestanden en complexe renderings)
grafische kaart OpenGL 2.1 compatibel
1 GB VRAM (minimaal)
2 GB of meer (optimaal)
  Intel Graphics HD en Intel Iris worden niet ondersteund.
Hoewel geïntegreerde grafische kaarten als Intel Iris Pro / Iris Plus (of beter) volstaan voor eenvoudige tekeningen, hebben aparte grafische kaarten toch steeds de voorkeur.
beeldresolutie 1440x900 (minimaal)
1920x1080 of beter (optimaal)
internetverbinding noodzakelijk

Vectorworks 2016 Mac Windows
besturingssysteem macOS 10.9
of recenter
Windows 7 SP1 (64-bit)
Windows 8 (64-bit)
Windows 8.1 (64-bit)
Windows 10 (64-bit)
of recenter
processor 64-bit Intel Core i5 (of AMD equivalent) of beter
RAM Minimaal:
4 GB

Optimaal:
8 GB of meer (zeker voor grote bestanden en complexe renderings)
grafische kaart OpenGL 2.1 compatibel
1 GB VRAM (minimaal)
2 GB of meer (optimaal)
  Intel Graphics HD en Intel Iris worden niet ondersteund.
Hoewel geïntegreerde grafische kaarten als Intel Iris Pro / Iris Plus (of beter) volstaan voor eenvoudige tekeningen, hebben aparte grafische kaarten toch steeds de voorkeur.
beeldresolutie 1440x900 (minimaal)
1920x1080 of beter (optimaal)
internetverbinding noodzakelijk

Tip: Vectorworks, Inc. test voortdurend de prestatie van specifieke hardware in combinatie met Vectorworks. Je vindt hier een lijst van deze getestte software. Meer informatie over de testprocedure en de bijhorende evaluaties lees je op de FAQ-pagina.

Let op: wordt jouw materiaal niet weergegeven in de lijst van getestte hardware, dan betekent dat niet dat je hardware niet compatibel is met Vectorworks. Het wijst er enkel op dat jouw hardware (nog) niet getest werd door Vectorworks, Inc. in het kader van deze testprocedure. Zorg ervoor dat je hardware voldoet aan desysteemvereisten van Vectorworks, en je software zal normaal functioneren.