Vectorworks  systeemvereisten

Hieronder vind je de systeemvereisten voor Vectorworks 2017, Vectorworks 2016 en Vectorworks 2015.

Wil je een oudere versie van Vectorworks combineren met een nieuwer besturingssysteem, raadpleeg dan de compatibiliteitslijst.

Is je computer ouder dan 3 jaar? Contacteer Design Express om te achterhalen of je computer nog geschikt is voor de nieuwste Vectorworks.

Opgelet! Ons supportteam probeert elke vraag deskundig op te lossen, maar kan enkel volwaardige support garanderen voor de drie meest recente Vectorworks-versies.

Vectorworks 2017 Mac Windows
besturingssysteem Mac OS X 10.10
of recenter
Windows 7 SP1 (64-bit)
Windows 8 (64-bit)
Windows 8.1 (64-bit)
Windows 10 (64-bit)
of recenter
processor 64-bit Intel Core i5 (of AMD equivalent) of beter
RAM Minimaal:
4 GB

Optimaal:
8 GB of meer (zeker voor grote bestanden en complexe renderings)
grafische kaart OpenGL 2.1 compatibel
1 GB VRAM (minimaal)
2 GB of meer (optimaal)
  Intel Graphics HD en Intel Iris worden niet ondersteund.
Hoewel geïntegreerde grafische kaarten als Intel Iris Pro / Iris Plus (of beter) volstaan voor eenvoudige tekeningen, hebben aparte grafische kaarten toch steeds de voorkeur.
beeldresolutie 1440x900 (minimaal)
1920x1080 of beter (optimaal)
internetverbinding noodzakelijk

Vectorworks 2016 Mac Windows
besturingssysteem Mac OS X 10.9
of recenter
Windows 7 SP1 (64-bit)
Windows 8 (64-bit)
Windows 8.1 (64-bit)
Windows 10 (64-bit)
of recenter
processor 64-bit Intel Core i5 (of AMD equivalent) of beter
RAM Minimaal:
4 GB

Optimaal:
8 GB of meer (zeker voor grote bestanden en complexe renderings)
grafische kaart OpenGL 2.1 compatibel
1 GB VRAM (minimaal)
2 GB of meer (optimaal)
  Intel Graphics HD en Intel Iris worden niet ondersteund.
Hoewel geïntegreerde grafische kaarten als Intel Iris Pro / Iris Plus (of beter) volstaan voor eenvoudige tekeningen, hebben aparte grafische kaarten toch steeds de voorkeur.
beeldresolutie 1440x900 (minimaal)
1920x1080 of beter (optimaal)
internetverbinding noodzakelijk

Vectorworks 2015 Mac Windows
besturingssysteem Mac OS 10.7.5
tot 10.11.6
Windows XP SP3
Windows Vista SP2
Windows 7 SP1
Windows 8
of recenter
processor Intel Core, 2 GHz (minimaal)
Intel Core i7 (optimaal)
RAM Minimaal:
Voor Vectorworks (+ Renderworks) : 2 GB
Voor Vectorworks brancheversie*  (+ Renderworks) : 4 GB of meer

Optimaal:
Voor Vectorworks of brancheversie*: 4 GB of meer
Voor Vectorworks brancheversie* + Renderworks: 8 GB of meer
grafische kaart 512 MB VRAM (minimaal)
1 GB VRAM (optimaal)

512 MB VRAM + OpenGL (minimaal)
1 GB VRAM + OpenGL (optimaal)
  Intel Graphics HD en Intel Iris worden niet ondersteund.
Hoewel geïntegreerde grafische kaarten als Intel Iris Pro / Iris Plus (of beter) volstaan voor eenvoudige tekeningen, hebben aparte grafische kaarten toch steeds de voorkeur.
beeldresolutie 1280x1024 (minimaal)
1920x1200 (optimaal)
internetverbinding noodzakelijk

* Vectorworks Architectuur & Interieur, Vectorworks Tuin & Landschap, Vectorworks Spotlight of Vectorworks Studio

Tip: Nemetschek Vectorworks test voortdurend de prestatie van specifieke hardware in combinatie met Vectorworks. Je vindt hier een lijst van deze getestte software. Meer informatie over de testprocedure en de bijhorende evaluaties lees je op de FAQ-pagina.

Let op: wordt jouw materiaal niet weergegeven in de lijst van getestte hardware, dan betekent dat niet dat je hardware niet compatibel is met Vectorworks. Het wijst er enkel op dat jouw hardware (nog) niet getest werd door Nemetschek Vectorworks in het kader van deze testprocedure. Zorg ervoor dat je hardware voldoet aan desysteemvereisten van Vectorworks, en je software zal normaal functioneren.